De topman van Telecom Italia, Marco Patuano, legt zijn functie neer na een ruzie met de grootste aandeelhouder van het Italiaanse telecomconcern.

Eerder op de dag meldde Telecom Italia al dat werd onderhandeld over de voorwaarden van zijn vertrek. Patuano was in aanvaring gekomen met grootaandeelhouder Vivendi over de strategische koers van het bedrijf. Vivendi was ontevreden over de richting die Patuano wilde opgaan met Telecom Italia en de lopende herstructurering van het telecombedrijf.

De functie van Patuano zal tijdelijk worden waargenomen door voorzitter Guiseppe Recchi totdat een opvolger is gevonden. Naar verluidt kan Patuano een vertrekpremie van 7 miljoen euro opstrijken. Hij werkte sinds 1990 bij Telecom Italia en gaf sinds 2011 leiding aan het grootste telecombedrijf van Italië.

Vivendi is een Frans media- en telecomconcern dat wordt gecontroleerd door miljardair Vincent Bolloré. Vivendi bezit bijna een kwart van de aandelen Telecom Italia. Bolloré wil dat het bedrijf dieper snijdt in de kosten en onderdelen zoals de Braziliaanse activiteiten verkoopt om schulden af te lossen.