Het Franse concern Groupe Fnac beraadt zich op verdere stappen in de biedingsstrijd rond de Britse elektronicaverkoper Darty, het moederbedrijf van BCC. 

Het roept aandeelhouders van Darty daarom op voorlopig geen actie te ondernemen rond het concurrerende bod van het Zuid-Afrikaanse winkelconcern Steinhoff International.

Dat bedrijf bracht vrijdag een bod uit op Darty van 125 pence in contanten per aandeel. Daarmee overtroefde het Fnac, dat eerder een bod in aandelen neerlegde dat momenteel een waarde van 120 pence per stuk vertegenwoordigt.

Fnac verkoopt boeken, cd's, dvd's en consumentenelektronica via 199 eigen winkels, verspreid over negen landen. Het concern heeft ruim veertienduizend werknemers in dienst. Darty heeft ruim vierhonderd winkels, waaronder 75 BCC's in Nederland en België.

Steinhoff is in Europa bekend van zaken als de Britse beddenspecialist Bensons for Beds en de Franse meubelketen Conforama. Wereldwijd telt het concern circa negentigduizend medewerkers en meer dan 6.500 filialen in dertig landen.

Het bedrijf werd in 1964 opgericht in Duitsland, maar wordt de laatste jaren geleid vanuit Zuid-Afrika. De formele vestigingsplaats van Steinhoff is tegenwoordig Amsterdam.