Europese beurzen overwegend in de plus gesloten

De Europese beurzen gingen woensdag overwegend met winst de handel uit. De graadmeters stonden in de wachtstand vanwege het rentebesluit in de Verenigde Staten later op de dag.

In Amsterdam maakte Delta Lloyd een fikse koerssprong. Beleggers reageerden opgelucht op de steun voor de voorgenomen emissie van branchegenoot en grootaandeelhouder Fubon.

De AEX-index sloot uiteindelijk met een winst van 0,4 procent op 443,83 punten. De MidKap sloot 0,4 procent hoger op 674,85 punten.

In Londen en Frankfurt stegen de beursgraadmeters tot 0,6 procent. In Parijs ging de CAC40 0,2 procent achteruit.

Delta Lloyd

Delta Lloyd was de grote winnaar in de AEX met een winst van 14,2 procent. Aandeelhouders besluiten woensdag over de eerder aangekondigde claimemissie van 650 miljoen euro.

Al voor het eindoordeel van de aandeelhoudersvergadering maakte het aandeel een koerssprong, na de steun van Fubon. Dat haalde enigszins de druk van de ketel.

Altice

Na Delta Lloyd was Altice de grootste winnaar in de hoofdindex met een winst van 4,4 procent. ING was de grootste daler en ging 1,6 procent omlaag.

Optiekketen GrandVision, moederbedrijf van onder meer Pearle en EyeWish, was een opvallende daler bij de middelgrote fondsen met een min van 4,7 procent. De resultaten die het concern presenteerde voldeden niet aan de verwachtingen.

Europese banken Deutsche Bank (min 4,4 procent) en UBS (min 4,8 procent) stonden onder druk. Beleggers wogen uitlatingen van topbestuurders van de instellingen. Bij Deutsche Bank houden ze er rekening mee dat er dit jaar geen winst wordt gemaakt. Bestuurders bij UBS voorzien een vervolg van de moeizame marktomstandigheden van het eerste kwartaal.

Rentebesluit

Bij het rentebesluit van de Fed later op woensdag wordt geen vuurwerk verwacht. De toelichting van Fed-voorzitter Janet Yellen zal echter nauwgezet worden gevolgd. Mogelijk kan daaruit iets worden opgemaakt over het toekomstige rentebeleid van de koepel van Amerikaanse centrale banken.

De euro noteerde 1,1080 dollar, tegen 1,1102 dollar bij het Europese slot op dinsdag. De prijs van Amerikaanse olie klom 4,3 procent tot 37,84 dollar en Brent ging 3,6 procent omhoog naar 40,12 dollar. Uit cijfers van de Energy Information Administration (EIA) bleek dat de voorraden ruwe olie verder waren opgelopen.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie