Weinig spektakel op Wall Street

De aandelenbeurzen in New York stonden dinsdag vlak tot licht lager. Beleggers op Wall Street verwerkten onder meer tegenvallende cijfers over de detailhandelsverkopen in de Verenigde Staten. 

De Dow-Jonesindex noteerde aan het slot 0,1 procent hoger op 17.251,53 punten. De breed samengestelde S&P 500 verloor 0,2 procent tot 2015,93 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq ging 0,5 procent omlaag tot 4728,67 punten.

Er wordt geen vuurwerk verwacht van het rentebesluit van de Fed. De toelichting van Fed-voorzitter Janet Yellen zal echter nauwgezet worden gevolgd. Mogelijk kan daaruit iets worden opgemaakt over het toekomstige rentebeleid van de koepel van Amerikaanse centrale banken.

Voorbeurs bleek dat de winkelverkopen in 's werelds grootste economie in februari iets zijn teruggelopen ten opzichte van een maand eerder. Daarnaast bleken winkeliers in de VS in januari slechtere zaken te hebben gedaan dan eerder werd gedacht.

Overtuigen

Farmaceut Valeant verloor maar liefst 51,5 procent van zijn beurswaarde. Het bedrijf wist met zijn voorlopige jaarcijfers niet te overtuigen. Daarbij verlaagde het Canadese concern de verwachtingen voor het lopende boekjaar.

Ook cosmeticaproducent Avon Products bleek een negatieve uitschieter met een min van 8,2 procent. Het in zwaar weer verkerende bedrijf kondigde maandag nabeurs aan 2500 banen te schrappen. Daarnaast is Avon van plan zijn hoofdkantoor naar het Verenigd Koninkrijk te verhuizen.

Apple ging 2 procent omhoog. Volgens analisten van Morgan Stanley is de vraag naar iPhones deze maand boven verwachting.

Mijnbouwer Freeport-McMoRan zakte 7 procent vanwege de lagere grondstofprijzen.

De euro was 1,1110 dollar waard, tegen 1,1102 dollar bij het Europese slot. Amerikaanse olie werd 2 procent goedkoper op 36,44 dollar per vat. Brent zakte 1,9 procent tot 38,77 dollar.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie