Wall Street opent in het rood

De aandelenbeurzen in New York zijn de handelsdag dinsdag met verlies begonnen. Beleggers verwerken onder meer tegenvallende cijfers over de detailhandelsverkopen in de VS.

De cijfers voeden mogelijk de zorgen over de actuele staat van 's werelds grootste economie. Ook de daling van de olieprijzen deed het sentiment geen goed.

Kort na de openingsbel op Wall Street zakte de Dow-Jonesindex 0,5 procent tot 17.138 punten. De S&P 500 verloor 0,6 procent tot 2008 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq ging 0,4 procent omlaag tot 4.732 punten.

Beleggers in de VS zijn in afwachting van de uitkomsten van de beleidsvergadering van de Federal Reserve, die woensdag worden gepresenteerd. Door de bank genomen wordt woensdag geen vuurwerk verwacht van het rentebesluit van de Fed. De toelichting van Fed-preses Janet Yellen zal echter nauwgezet worden gewogen.

Farmaceut Valeant verloor in de vroege handel bijna een kwart van zijn beurswaarde. Het bedrijf wist met zijn voorlopige jaarcijfers niet te overtuigen. Daarbij verlaagde het Canadese bedrijf de verwachtingen voor het lopende boekjaar.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie