Kleine winsten op Wall Street

De Amerikaanse beurzen zijn maandag, na een rustige sessie, nagenoeg onveranderd gesloten.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,1 procent hoger op 17.229,13 punten. De brede S&P 500, die vrijdag nog het hoogste niveau van 2016 bereikte, zakte 0,1 procent tot 2019,64 punten. Schermenbeurs eindigde vlak op 4750,28 punten.

Beleggers op Wall Street keken vooral uit naar de uitkomst van de beleidsvergadering van de Federal Reserve (Fed) op woensdag. De Fed begint dinsdag aan een tweedaagse vergadering. Naar verwachting houdt de centrale bank het beleid onveranderd. Er wordt daarom vooral uitgekeken naar eventuele opmerkingen over de invloed van de recente onrust op de markten op het rentebeleid.

Voorzitter Janet Yellen geeft na de publicatie van het rentebesluit een toelichting.

Olie

Beleggers lieten de dalende olieprijzen even voor wat het was. Amerikaanse olie werd 3,1 procent goedkoper op 37,30 dollar per vat. De prijs van een vat Brentolie zakte 2 procent tot 39,60 dollar. Dat kwam onder meer na berichten dat er pas in april weer overleg is tussen oliekartel OPEC en andere olieproducerende landen over een bevriezing van de productie.

Aan de oliesector gerelateerde bedrijven gingen omlaag. Southwestern Energy en Chesapeake Energy zakten 6,8 procent. Halliburton speelde 1,7 procent kwijt en Schlumberger zakte 2,1 procent.

De euro was 1,1099 dollar waard, tegen 1,1102 dollar bij het Europese slot.

Starwood

Opmerkelijk was het aandeel Starwood Hotels & Resorts dat met 7,8 procent omhoog ging. De internationale hotelketen heeft een overnamebod ontvangen van Chinese investeerders van bijna 13 miljard dollar. Eerder had Starwood nog ingestemd met een bod van meer dan 12 miljard dollar van branchegenoot Marriott International.

Vanwege het ingaan van de zomertijd in de Verenigde Staten is het tijdsverschil tussen New York en Amsterdam een uur kleiner geworden. Daardoor opent Wall Street om 14.30 uur Nederlandse tijd en sluiten de indices om 21.00 uur Nederlandse tijd.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie