De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag iets hoger gesloten. Beleggers bleven dicht bij huis, na de sterke opleving van een dag eerder. Ook verwerkten ze het Beige Book, een rapport over de staat van 's werelds grootste economie.

Verder verwerkten ze het zogenoemde Beige Book, een rapport over de staat van 's werelds grootste economie.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,2 procent in de plus op 16.899,32 punten. De brede S&P 500-index won 0,4 procent tot 1986,45 punten en schermenbeurs Nasdaq stond 0,3 procent hoger op 4703,42 punten.

Voor de openingsbel werden al cijfers over de werkgelegenheid in het Amerikaanse bedrijfsleven bekend. Loonstrookverwerker ADP maakte bekend dat er afgelopen maand per saldo 214.000 arbeidsplaatsen bij kwamen. De toename was sterker dan voorzien.

Beige Book

Tijdens de beurshandel werd het Beige Book openbaar, waarin de Federal Reserve een wat somberder beeld over de economie schetste dan voorheen. Dat sterke specialisten in hun beeld dat de centrale bank dit jaar geen haast zal maken met het opvoeren van de rente.

Qua bedrijfsfondsen wist onder meer Honeywell (plus 0,2 procent) de aandacht op zich gericht. Het industrieel concern voorziet in 2017 een ruime verdubbeling van de groei tot 5 procent, waar het voor het lopende boekjaar een autonome omzetgroei van 1 tot 2 procent verwacht.

Abercrombie & Fitch

Ook Abercrombie & Fitch stond in de schijnwerpers. De kwartaalresultaten van de kledingwinkelketen waren beter dan verwacht. Beleggers zetten het aandeel 3,2 procent hoger. Checkpoint Systems won maar liefst 29 procent. De producent van artikelbeveiliging ontving een overnamebod van CCL Industries.

Chesapeake Energy (plus 25 procent) maakte een bewogen beursdag mee. Een dag nadat voormalig topman Aubrey McClendon werd aangeklaagd vanwege mogelijk frauduleus handelen, overleed hij door een auto-ongeluk.

Zadenhandelaar Monsanto kelderde 7,9 procent na een winstwaarschuwing. Internetspelletjesmaker Zynga won 4,2 procent, na de benoeming van een nieuwe topman.

Olie

De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,9 procent tot 34,71 dollar. Brent werd 0,4 procent duurder op 36,95 dollar per vat. De olieprijzen stegen toen bleek dat de Amerikaanse olievoorraden wederom zijn toegenomen. De euro was 1,0886 dollar waard, tegen 1,0837 dollar bij het slot van de Europese beurzen.