Het Duitse farmacie- en chemieconcern Bayer heeft een opvolger gevonden voor topman Marijn Dekkers. De Nederlander draagt het stokje per 1 mei over aan de huidige strategiedirecteur Werner Baumann, werd woensdag bekend.

Dekkers is sinds 2010 de hoogste baas bij Bayer. Hij gaf in 2014 aan dat hij om ''familieredenen'' eind dit jaar wilde opstappen. Omdat Baumann al geruime tijd bij Bayer werkt, hoeft deze niet ingewerkt te worden. Dekkers heeft aangeboden zijn contract dat nog liep tot 31 december, per eind april te laten ontbinden.

Baumann heeft er een lange carrière opzitten bij Bayer. Hij begon in 1988 bij het concern. Van 2010 tot 2014 was hij financieel directeur. De laatste anderhalf jaar is hij binnen de raad van bestuur verantwoordelijk voor de strategie en het productaanbod. Die functie zal hij straks ook met zijn bestuursvoorzitterschap combineren.

Dekkers (1957) heeft jarenlang in de Verenigde Staten gewerkt. Hij werkte eerder voor General Electric en stond geruime tijd aan het hoofd van biotechconcern Thermo Fisher Scientific.