Een fusie van de Amerikaanse industriële conglomeraten Honeywell en United Technologies zit er niet in. Volgens topman Gregory Hayes van United Tech staan grote bezwaren van toezichthouders en klanten een dergelijke deal in de weg.

Maandag meldde zakenzender CNBC op basis van ingewijden dat de partijen overleg voeren over een samengaan.

Honeywell is een belangrijke fabrikant van onder meer vliegtuigonderdelen en thermostaten, terwijl United Tech het moederbedrijf is van onder andere vliegtuigmotorfabrikant Pratt & Whitney en liftenbouwer Otis. De gezamenlijke jaaromzet zou meer dan 90 miljard dollar bedragen.

Volgens Hayes hebben de twee bedrijven enorme overlap, waardoor het zeer moeilijk wordt om toestemming te krijgen van kartelautoriteiten. Ook zullen klanten bezwaar gaan maken omdat het fusieconcern veel meer invloed krijgt op de prijzen, zei de topman tegen CNBC. ''Het gaat daarom niet gebeuren.''

De bestuursvoorzitter bevestigde dat de partijen sinds april vorig jaar gesprekken hebben gevoerd, maar dat het voor United Tech zeer duidelijk werd dat een fusie geen doorgang kan vinden.

Naar verluidt heeft Honeywell vorige week 108 dollar per aandeel geboden voor United Tech, een premie van circa 22 procent op de slotkoers van dat moment. Momenteel is United Tech ongeveer 77 miljard dollar waard op de beurs en Honeywell circa 81 miljard dollar.