Mediaconcern Time Warner heeft vorig jaar zijn winst en omzet weten op te voeren dankzij populaire games en tv-series. 

Het moederbedrijf van Warner Bros en HBO verwacht de winst dit jaar verder te laten stijgen.

Time Warner meldde woensdag een omzet van 28,1 miljard dollar (25 miljard euro) over 2015. Dat was 3 procent meer dan een jaar eerder. De nettowinst steeg een fractie naar 3,8 miljard dollar.

Omgerekend kwam het nettoresultaat uit op 4,75 dollar per aandeel, wat 14 procent hoger was dan een jaar eerder. In 2016 mikt Time Warner hier op een stijging met 7 tot 10 procent.

Warner Bros scoorde afgelopen jaar beter dan ooit op het gebied van games, dankzij titels als Mortal Kombat X en Batman: Arkham Knight. Verder trok tv-zender HBO meer abonnees, die in de Verenigde Staten ook meer betaalden dan voorheen. HBO zendt onder meer populaire series uit als Game of Thrones.

Laatste kwartaal

In het laatste kwartaal liepen de opbrengsten van Warner Bros wel terug, mede omdat er in die maanden minder aansprekende films werden uitgebracht dan een jaar eerder. In de laatste maanden van 2014 werd nog geprofiteerd van het succes van blockbusters als The Hobbit en Interstellar.

De totale omzet van Time Warner zakte vorig kwartaal met 6 procent, naar 7,1 miljard dollar. Dat was iets slechter dan analisten gemiddeld voorspelden. De winst van 1,06 dollar per aandeel was wel hoger dan verwacht.

Time Warner maakte verder bekend voor 5 miljard dollar eigen aandelen in te gaan kopen, terwijl aandeelhouders ook een hoger dividend in het vooruitzicht werd gesteld.