De effectenbeurzen in New York zijn dinsdag na een nogal beweeglijke dag met kleine verliezen gesloten. Een rally tegen het einde van de handel kon niet worden vastgehouden. 

De financiële fondsen op Wall Street gingen verder omlaag en ook de oliesector stond in het rood.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,1 procent lager op 16.014,38 punten. De breed samengestelde S&P 500 zakte 0,1 procent tot 1852,21 punten en de technologiebeurs Nasdaq daalde 0,4 procent tot 4268,76 punten.

Bank of America, JPMorgan Chase, Goldman Sachs en Citigroup tekenden minnen op tot 0,8 procent. De koersverliezen voor de Amerikaanse banken op maandag liepen op tot 7 procent.

Oliefondsen

De oliefondsen stonden onder druk door de sterk dalende olieprijzen. ExxonMobil zakte 1,3 procent en Chevron daalde 3,6 procent. De oliedienstverleners Halliburton en Schlumberger zagen tot 4 procent aan beurswaarde verdampen.

De prijs van Amerikaanse olie ging 4,1 procent omlaag tot 28,47 dollar en Brent zwakte ruim 6 procent af tot 30,87 dollar. Het energieagentschap IEA liet dinsdag weten dat het overaanbod aan olie verder zal toenemen.

Frisdranken

Frisdrankbedrijf Coca-Cola wist een plus neer te zetten van 1,5 procent, geholpen door meevallende kwartaalresultaten. Mediaconcern Viacom, het moederbedrijf van filmstudio Paramount en tv-zenders MTV en Comedy Central, kelderde echter 21,5 procent vanwege teleurstellende cijfers. Branchegenoot 21st Century Fox kwam maandag nabeurs met zwakke vooruitzichten en ging 1,9 procent omlaag.

Bandenfabrikant Goodyear profiteerde van beter dan verwachte resultaten en boekte een winst van 4,2 procent. Verder kwam de in zwaar weer verkerende winkelketen Sears met het bericht dat het bedrijf de voorgenomen winkelsluitingen moet versnellen. Het aandeel Sears noteerde bijna 9 procent in het rood.

Walt Disney

Nabeurs publiceert Walt Disney resultaten. In aanloop steeg het entertainmentbedrijf 0,2 procent.

De euro noteerde 1,1293 dollar. Bij het Europese slot van de handel stond de euro op 1,1310 dollar, het hoogste niveau sinds oktober.