De beurzen in het Verre Oosten lieten woensdag stevige koersdalingen zien. 

Beleggers in Azië besloten de markt te verlaten vanwege de flinke verliezen op Wall Street een dag eerder en de sterk dalende olieprijzen. In Tokio was zakenbank Nomura Holdings een opvallende verliezer, na tegenvallende resultaten en vooruitzichten.

De Nikkei in de Japanse hoofdstad eindigde met een min van 3,2 procent op 17.191,25 punten. Nomura ging ruim 10 procent omlaag. Dinsdag na het slot van de handel maakte de grootste zakenbank van Japan bekend dat de winst afgelopen kwartaal is gehalveerd. Daarnaast werden bepaalde winstdoelstellingen op de lange baan geschoven.

Denso 

Een andere grote daler was de producent van auto-onderdelen Denso (min 7,2 procent) na tegenvallende cijfers en verwachtingen. De oliebedrijven Inpex Holdings en Japan Petroleum Exploration moesten tot 3,1 procent terug vanwege de scherp lagere olieprijzen.

Beleggers verwerkten verder een cijfer over de Chinese dienstensector van de marktonderzoekers Caixin en Markit. De dienstensector in China liet in januari de sterkste groei zien sinds juli vorig jaar. Dit cijfer had echter weinig invloed op het sentiment.

De Kospi in Seoul verloor 0,8 procent en de All Ordinaries in Sydney ging 2,2 procent omlaag. De Hang Seng in Hongkong stond 2,7 procent in de min en de Shanghai Composite noteerde 1,5 procent in het rood.