John de Mol heeft een belang genomen in Delta Lloyd. Dat bleek woensdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

John de Mol heeft een belang genomen in Delta Lloyd. Dat bleek woensdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Het kapitaalbelang en stemrecht dat De Mol heeft in de verzekeraar is 3,02 procent. Er zijn geen eerdere meldingen van de mediaondernemer en miljardair in Delta Lloyd terug te vinden in de archieven van de toezichthouder.

Wel heeft De Mol belangen in andere aan de Amsterdamse beurs genoteerde ondernemingen, zoals PostNL (5,04 procent) en TomTom (5,10 procent).

De Mol heeft 7,2 miljoen aandelen Delta Lloyd, aldus de melding bij de AFM. Onduidelijk is hoeveel daarvoor is betaald. Als gerekend wordt met de slotkoers van het aandeel Delta Lloyd op dinsdag, van 5,17 euro, is de investering zo'n 37 miljoen euro. Een woordvoerder van Delta Lloyd wilde geen commentaar geven op het belang van De Mol.

Delta Lloyd maakte onlangs bekend zijn aandeelhouders op 16 maart bijeen te roepen. De verzekeraar, die door zorgen over de kapitaalpositie al tijden op de beurs stevig onder druk staat, vraagt dan onder meer goedkeuring voor een claimemissie van maximaal 1 miljard euro. Die is noodzakelijk om Delta Lloyd klaar te maken voor nieuwe solvabiliteitseisen.