SFX Entertainment, het Amerikaanse bedrijf dat in 2013 dancefeestorganisator ID&T overnam, heeft in de Verenigde Staten (VS) uitstel van betaling aangevraagd.

"SFX staakt haar bedrijf niet en heeft zelfs een aanzienlijke kapitaalinjectie ontvangen om de lopende exploitatiekosten te betalen", stelt een woordvoerder maandag namens SFX. 

Nu de aanvraag is ingediend, wordt er een aantal veranderingen doorgevoerd. Zo zal Robert Sillerman, de oprichter en ceo van SFX, het bedrijf niet langer leiden en er wordt een schuld van 300 miljoen dollar kwijtgescholden.

Injectie

Met de obligatiehouders is afgesproken dat zij voor een financiële injectie van 115 miljoen dollar zorgen om het bedrijf draaiende te houden.

"Deze procedure vindt alleen plaats in de Verenigde Staten. Geen van de internationaal opererende dochterondernemingen, waaronder in Nederland, is daarbij betrokken of wordt daardoor beïnvloed", aldus de woordvoerder.

"Wij kunnen en zullen onze zakelijke kosten betalen en blijven de festivals en evenementen plannen, voorbereiden en produceren waar we bekend om zijn."

Verlies

SFX verkeert al langer in financiële problemen, het bedrijf leed het laatste half jaar van 2015 tientallen miljoenen dollars verlies. Een aantal weken eerder kon SFX rente ter waarde van 3 miljoen dollar niet overmaken aan zijn obligatiehouders, waarop het bedrijf als wanbetaler werd aangemerkt.

In september 2014 kocht SFX ook de Nederlandse organisatie Monumental, waarvan technofeest Awakenings deel uitmaakt.

SFX was beursgenoteerd. Sinds 9 oktober 2013 werden de aandelen verhandeld op de Amerikaanse beurs Nasdaq. Vorig jaar probeerde Sillerman nog SFX van de beurs te halen, maar dat lukte niet.