Koersexplosie Facebook op Wall Street

De koers van het aandeel Facebook schoot donderdag omhoog op Wall Street.

De internetgigant werd door beleggers beloond na beter dan verwachte prestaties in het laatste kwartaal van vorig jaar. Beleggers in New York verwerkten verder een grote stroom aan resultaten van andere bedrijven.

Na een uur handelen was de openingswinst verdampt en noteerde de Dow-Jonesindex 0,2 procent lager op 15.910 punten. De breed samengestelde S&P 500 daalde ook 0,1 procent, tot 1879 punten en schermenbeurs Nasdaq moest 0,1 procent terug tot 4462 punten.

Facebook won 12,4 procent. Het sociale netwerk meldde een recordomzet in het vierde kwartaal. De winst kwam uit op 1,6 miljard dollar. Daarmee werd voor het eerst onder de streep meer dan een miljard overgehouden.

Verder kwamen Caterpillar (plus 1,7 procent), Ford (min 3,5 procent) eBay (min 12,7 procent) en Alibaba (min 2,5 procent) met hun resultaten naar buiten.

Beleggers kregen ook nog tegenvallend macro-economisch nieuws te verwerken. De orders voor duurzame goederen, dat zijn producten die minimaal drie jaar meegaan zoals wasmachines, daalde in december met 5,1 procent. Dat is een veel sterkere afname dan de 0,7 procent die economen in doorsnee voorzagen.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie