De aandelenbeurzen in New York openden dinsdag hoger.

Beter dan verwachte kwartaalcijfers van grote concerns als Johnson & Johnson en Procter & Gamble zorgden voor een positieve stemming onder beleggers, die wel met een schuin oog de olieprijzen in de gaten hielden. Maandag zorgde een forse daling van de olieprijzen voor stevige verliezen op Wall Street.

De Dow-Jonesindex noteerde enkele minuten na de openingsbel 0,6 procent hoger op 15.977 punten. De S&P 500 steeg 0,5 procent tot 1885 punten en de Nasdaq ging 0,4 procent vooruit tot 4535 punten.

Farmaceut Johnson & Johnson (plus 1,2 procent) boekte in het vierde kwartaal iets minder omzet dan een jaar eerder, maar wist zijn winst met 27,5 procent op te schroeven ondanks een duurdere dollar.

Ook Unilever-rivaal Procter & Gamble (plus 2 procent) kampte met de waardestijging van de Amerikaanse munt, maar wist een vergelijkbare omzetgroei van 2 procent te realiseren.

De winstverwachting van chemiereus DuPont (plus 0,4 procent) voor het huidige boekjaar viel lager uit dan analisten hadden voorzien, terwijl de vierdekwartaalcijfers wat beter waren dan verwacht. Na het slot van de handelsdag publiceren Apple en telecomconcern AT&T nog hun resultaten.