Na het opheffen van de economische sancties tegen Iran, is het land druk bezig buitenlandse investeerders binnen te halen.

Zo heeft de Iraanse minister van Transport, Abbas Akhoondi, bedrijven opgeroepen om te investeren in de luchtvaartsector van het land, meldt persbureau Reuters.

Akhoondi zegt dat hij zuinig zal zijn op vriendschappen. Daarnaast waarschuwt hij de vertegenwoordigers voor mensen die hen benaderen en zeggen onderhandelaar van de regering te zijn. "Die mensen die liegen", aldus Akhoondi.

Volledige controle

Iraanse functionarissen zijn vastbesloten om de volledige controle te krijgen over de internationale handel die het land gaat voeren. De afgevaardigden zouden hebben gezegd dat er geen gebruik zal worden gemaakt van tussenpersonen bij internationale aankopen die het land gaat doen.

Afgelopen week werd duidelijk dat Iran een order van 114 passagiersvliegtuigen had geplaatst bij de Europese vliegtuigbouwer Airbus. Akhoondi riep de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing op om ook mee te doen bij zulke onderhandelingen.

'Vriendschap herleven'

"Alle bedrijven kunnen aan de slag in Iran", zei de minister tijdens de bijeenkomst voor de luchtvaartsector . "Het is jammer dat we voor lange tijd niet in staat zijn geweest om te communiceren, maar we willen deze vriendschap te doen herleven. Er is voor niemand een barrière”, aldus Akhoondi.