'Smartphoneproducent Foxconn doet bod op Sharp'

Foxconn, het Chinese bedrijf dat de smartphones van bekende merken als Apple in elkaar zet, heeft een bod gedaan op de noodlijdende Japanse elektronicamaker Sharp.

Foxconn heeft zo'n 625 miljard yen (4,9 miljard euro) over voor het bedrijf, stellen bronnen tegen de Wall Street Journal.

Sharp heeft al twee keer noodsteun moeten krijgen van banken. Inmiddels heeft ook een investeringsfonds van de Japanse overheid een overnamebod gedaan op het bedrijf.

Dat bod ligt een stuk lager, en Foxconn zou Sharp met zijn hogere bod willen verleiden om te kiezen voor financieel voordeel in plaats van politieke overwegingen.

Sharp maakt vooral veel schermen voor elektronica, zoals televisies en de iPhone van Apple. Het bedrijf leed in het fiscale jaar dat in maart 2015 eindigde een verlies van 222 miljard yen (1,7 miljard euro). 

Eerder wilde Foxconn al een aandeel van 10 procent in het bedrijf kopen, maar na slechte resultaten mislukte dat. Foxconn zou nu interesse hebben in een overname vanwege de kennis van Sharp op het gebied van displays en de productie daarvan.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie