Beter Bed profiteert van sterkere economie

Beter Bed heeft ook in het vierde kwartaal geprofiteerd van de verbeterde economische omstandigheden. 

De omzet nam met 3,4 procent toe tot 103 miljoen euro, terwijl de winst voor belastingen met een vijfde opliep tot 12,7 miljoen euro. Dat meldde het bedrijf woensdag op basis van voorlopige cijfers.

In vrijwel alle landen waar de Brabantse beddenverkoper actief is, gingen de verkopen in de laatste maanden van het jaar omhoog. In Nederland steeg de omzet met 7 procent dankzij een aantrekkende markt en verbeteringen in de winkelformule. De bestellingen voor nieuwe bedden namen met 17,7 procent toe.

Oostenrijk

In Oostenrijk stegen de opbrengsten met ruim 30 procent, mede dankzij een overname. Ook in Zwitserland, Spanje en België deed Beter Bed goede zaken. Alleen in Duitsland liep de omzet terug ten opzichte van het in die markt zeer sterke vierde kwartaal van 2014.

Over heel 2015 zag Beter Bed de omzet met 5,9 procent toenemen tot 385 miljoen euro. Gecorrigeerd voor wisselkoerseffecten en veranderingen in het winkelbestand kwam de groei uit op 5,4 procent. De winst voor rente en belastingen steeg met een derde tot 30,7 miljoen euro. De definitieve cijfers worden 11 maart gepubliceerd.

Lees meer over:
Tip de redactie