Zalando ziet verkopen verder toenemen

De populaire Duitse modewebwinkel Zalando heeft zijn verkopen in het vierde kwartaal verder zien toenemen. Maar de groei was door het warme weer in het najaar wel minder sterk dan analisten hadden verwacht.

De omzet groeide in het vierde kwartaal ongeveer 30 procent op jaarbasis naar een bedrag tussen de 865 miljoen en 872 miljoen euro, blijkt voorlopige cijfers die het bedrijf dinsdag naar buiten bracht. Analisten rekenden in doorsnee op een omzet van 876 miljoen euro.

Zalando is zelf positief over de cijfers. Volgens bestuurslid Rubin Ritter laten die zien dat de webretailer ook in moeilijke marktomstandigheden een sterk resultaat neer kan zetten.

'Fantastisch jaar'

In een verklaring noemde hij 2015 een ''fantastisch jaar'' voor de schoenen- en kledingverkoper die in oktober 2014 zijn gang naar de beurs maakte. De jaaromzet over 2015 bedraagt bijna 3 miljard euro, tegen 2,2 miljard in 2014.

''In ons eerste jaar als beursgenoteerd bedrijf hebben we de groei aanzienlijk zien versnellen, hebben we belangrijke investeringen voor de lange termijn gedaan en zijn we duidelijk winstgevend gebleven. We gaan door op deze weg'', aldus Ritter.

De bedrijfswinst over het afgelopen fiscale jaar komt uit tussen de 96 miljoen en 114 miljoen euro. Dat betekent een verbetering ten opzichte van 2014, toen het om een kleine 82 miljoen euro ging.

Lees meer over:
Tip de redactie