Verkoop schoenenketens Scapino en Brantano aanstaande

De curatoren van het failliete detailhandelsconcern Macintosh zijn in een vergevorderd stadium van onderhandeling over de verkoop van dochterbedrijven Scapino en Brantano. 

Er is echter nog geen overeenstemming tussen de banken, curatoren en kopers, zo maken de curatoren van het concern dinsdag bekend. De onderhandelingen over Scapino omvatten het leeuwendeel van de winkels, personeel en activa.

Zij reageren daarmee onder meer op berichtgeving in Het Financieele Dagblad, dat op basis van een bron die nauw betrokken is bij de onderhandelingen, meldt dat schoenenketen Scapino waarschijnlijk wordt verkocht aan familiebedrijf Ziengs Schoenen. Het Drentse familiebedrijf Ziengs heeft 77 winkels.

De Belgische schoenenketen Brantano zou worden verkocht aan de Nederlander Rens van de Schoor, eigenaar van de Nederlandse kledingwinkelketen Miss Etam, zo bevestigden verschillende betrokken partijen maandag na berichtgeving door zakenkrant De Tijd.

Hij doet dat samen met topman Dieter Penninckx van het Belgische FNG Group, de uitbater van modewinkelketens als Claudia Sträter en Steps, en de eveneens Belgische familie Torfs, die actief is met de keten Schoenen Torfs.

Brantnew

Brantano stond in de etalage na het faillissement van Macintosh. Het wordt ondergebracht in een nieuwe onderneming die de naam 'Brantnew' krijgt. Een woordvoerder van Macintosh benadrukte dat de transactie nog "geofficialiseerd"' moet worden door de curator. Brantano heeft 130 winkels in Vlaanderen, Brussel en Wallonië.

Bij Brantano werken ruim 1.100 mensen. Op een bijzondere ondernemingsraad kregen de bonden maandag te horen dat Brantano naast Torfs zal blijven bestaan.

Van de Macintosh Groep is nu alleen de Hoogenbosch Groep nog niet verkocht. Daaronder vallen de merken Manfield, Dolcis, Invito en PRO Sport.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie