Renault ziet verdere omzetgroei na recordjaar

Renault rekent na een verkooprecord in 2015 op een verdere groei van zijn inkomsten, mede dankzij de introductie van nieuwe modellen.

De Franse autofabrikant maakt maandag bekend vorig jaar 2,8 miljoen personenauto's en bestelbussen te hebben verkocht, 3,3 procent meer dan in 2014.

Het bedrijf verwacht dat de vraag naar nieuwe voertuigen dit jaar met 1 à 2 procent zal toenemen. Vorig jaar boekte het bedrijf successen met de modellen Clio en Captur en ook de Kadjar vond gretig aftrek. Deze suv moet samen met een nieuwe uitvoering van de Espace dit jaar de kar trekken.

De verkopen in Europa, Afrika, het Midden-Oosten en India stegen vorig jaar flink, terwijl Renault het moeilijk had in met name Noord- en Zuid-Amerika. In Azië stabiliseerden de verkopen na een sterke stijging in 2014. Renault houdt rekening met een verdere daling van 6 procent in Brazilië en 12 procent in Rusland.

Vorige week donderdag kwam Renault slecht voor de dag na de bekendmaking van een onderzoek naar uitstootwaarden door Franse autoriteiten. Milieuminister Ségolène Royal kwam het bedrijf te hulp door te stellen dat Renault niet heeft gefraudeerd.

''Ik geloof niet dat het onderzoek een staartje krijgt'', zei verkoopdirecteur Thierry Koskas maandag. ''Renault heeft niet gesjoemeld.''

Lees meer over:
Tip de redactie