KLM sleept Chinees onderhoudscontract binnen

KLM breidt zijn samenwerking met het Chinese bedrijf Xiamen Airlines uit.

Technici van de Nederlandse luchtvaartmaatschappij op Schiphol gaan het onderhoud aan de motoren van de Boeing 787 Dreamliners van de Chinese branchegenoot voor hun rekening nemen.

Xiamen Airlines vliegt sinds afgelopen zomer drie keer per week met een Dreamliner op en neer naar Schiphol. De luchtvaartmaatschappij heeft in totaal zes van zulke toestellen in haar vloot.

KLM heeft er zelf momenteel drie in gebruik, weliswaar van een ander subtype, maar wel met dezelfde motoren van fabrikant General Electric (GE).

Onderhoud 

Vooruitlopend op de komst van de eerste eigen Dreamliner afgelopen november heeft KLM technici opgeleid en onderdelen in huis gehaald om de toestellen te kunnen onderhouden.

Xiamen Airlines is de eerste partij buiten de groep Air France-KLM die daarvan gebruik gaat maken. Hoeveel het bedrijf daarvoor betaalt, is niet bekendgemaakt. Air France-KLM mikt al langer op groei in vliegtuigonderhoud.

KLM maakte vrijdag verder bekend dat meer bestemmingen aan beide kanten van de luchtbrug tussen Amsterdam en Xiamen onder de samenwerkingsovereenkomst gaan vallen die de twee bedrijven vorig jaar sloten. Daarmee kunnen de twee luchtvaartmaatschappijen hun klanten een ruimere keuze bieden.

Lees meer over:
Tip de redactie