Autoriteiten hebben vorige week een inval gedaan bij kantoren van autofabrikant Renault als onderdeel van een onderzoek naar fraude met emissietesten. 

Dit bevestigt Renault donderdag na een bericht van persbureau AFP. Autoriteiten zouden apparatuur hebben willen controleren. Renault benadrukt dat het bedrijf volledig meewerkt aan het onderzoek. 

Vakbond CGT zei eerder tegenover AFP dat het de indruk heeft dat de invallen gerelateerd zijn aan het dieselschandaal bij het Duitse Volkswagen. 

De Franse autoriteiten geven geen commentaar. Het is ook nog niet duidelijk of er bewijs voor fraude is aangetroffen. 

Na de melding van AFP staat het aandeel van Renault fors lager op de beurs van Parijs. Voor een aandeel werd tegen 12.30 uur ongeveer 69 euro betaald, een daling van 20 procent vergeleken met de slotkoers van woensdag. Dit is de grootste daling op een dag voor het aandeel sinds 1999. 

Onderzoek 

Ook andere autofondsen staan lager. Het aandeel van het eveneens Franse Peugeot koersde 8,9 procent in de min, Volkswagen daalde 6,9 procent en BMW stond 4,5 procent in de min.

Franse autoriteiten zijn in september gestart een onderzoek naar het dieselschandaal bij Volkswagen en verklaarden toen ook andere automerken te betrekken in het onderzoek. De milieutoezichthouder startte ook willekeurige controles bij auto's om mogelijke verschillen te ontdekken.

Autofabrikant PSA Peugeot Citroën stelt in een persverklaring dat de uitkomsten van het onderzoek bewijzen dat er geen onregelmatigheden zijn aangetroffen in de modellen van deze fabrikant.