Verzekeraar Aegon zet mes in kosten

Aegon wil de komende jaren zijn winstgevendheid vergroten, onder meer door verder te snijden in de kosten. 

Aegon mikt vanaf 2018 op een besparing van 200 miljoen euro per jaar, maakt de verzekeraar woensdag bekend. Die moet onder meer worden gerealiseerd in Nederland, waar de kosten met 50 miljoen euro omlaag moeten.

Die bezuiniging moet onder andere worden gevonden op het gebied van IT, ondersteunende functies en in de commerciële kosten. Of daarbij banen verloren gaan, is nog onduidelijk.

Aegon bekijkt verder de opties voor de zakelijke tak van de Nederlandse divisie die schadeverzekeringen verkoopt. Dit relatief kleine onderdeel van Aegon Nederland wordt mogelijk verkocht.

De verzekeraar gaf verder meer duidelijkheid over zijn financiële positie op basis van de nieuwe regels voor het kapitaal, die sinds dit jaar gelden (Solvency II).

Daaruit bleek dat de kapitaalbuffer van Aegon ruimschoots aan de eisen voldoet. Daardoor kan het bedrijf meer geld uittrekken om aandeelhouders te belonen. Beleggers reageerden woensdag dan ook enthousiast op de berichten van Aegon en zetten het aandeel ruim 11 procent in de plus.

Lees meer over:
Tip de redactie