Volkswagen is er alles aan gelegen om de gemaakte fouten tijdens dieselgate recht te zetten. 

Dat zei bestuursvoorzitter Matthias Müller zondag bij een bezoek aan Detroit, ooit het bloeiende centrum van de Amerikaanse auto-industrie. Ook beloofde hij 900 miljoen dollar te investeren in de productie van een nieuwe SUV in de Amerikaanse Volkswagen-fabriek in Chattanooga.

''We weten dat we onze klanten, de verantwoordelijke overheden en het publiek in de Verenigde Staten enorm hebben teleurgesteld. Ik bied mijn excuses aan voor de fouten die bij Volkswagen zijn gemaakt", zei Müller. ''We zullen er alles aan doen om dit recht te zetten."

Investeren

Müller zei voorafgaand aan zijn bezoek aan de Amerikaanse milieudienst EPA, op woensdag, verder bij de reeds aangekondigde investeringsplannen van Volkswagen te blijven. Ook benadrukte hij dat de VS nog altijd als kernmarkt worden gezien.

De EPA heeft nog niet ingestemd met de plannen om 430.000 Volkswagens in de VS te voorzien van een katalysator om ze in overeenstemming met de lokale uitstootregels te brengen. In totaal rijden er in de VS 480.000 Volkswagens met sjoemelsoftware rond.