De nasleep van de aanslagen medio november in Parijs heeft Air France-KLM afgelopen maand naar schatting 70 miljoen euro omzet gekost. 

In de laatste twee weken van het jaar was wel sprake van een aanzienlijke verbetering, meldt de luchtvaartgroep maandag.

In november liep Air France-KLM al naar schatting 50 miljoen euro inkomsten mis. Met name Japanners laten Parijs, waar Air France zijn internationale knooppunt heeft, liever links liggen na de aanslagen op 13 november.

Het bedrijf gaf vorige maand aan dat het drie tot zes maanden kan duren voordat de boekingen en de omzet weer op peil zijn.

Kilometers

In december vlogen 6,2 miljoen passagiers met Air France, KLM of de regionale Franse vervoerder Hop. Dat is 1,1 procent minder dan een jaar eerder.

Het aantal door passagiers gevlogen kilometers nam wel met 0,7 procent toe, bij een 0,9 procent hogere capaciteit. Gemiddeld was 82,8 procent van de stoelen aan boord bezet, een fractie minder dan in december 2014.

Transavia

Bij prijsvechter Transavia steeg het aantal door passagiers gevlogen kilometers met 7,6 procent. De capaciteit lag daar 8,8 procent hoger dan een jaar eerder. De gemiddelde bezettingsgraad zakte met een vol procentpunt naar 83,2 procent.

De nog lopende reorganisatie van de vrachtactiviteiten leidde tot een afname van de vrachtcapaciteit met 6,6 procent. De vraag naar vrachtvervoer daalde echter nog sterker, met 7,8 procent. Gemiddeld werd 62,5 procent van de beschikbare vrachtruimte benut. Dat was 0,8 procentpunt minder dan in december 2014.