'Shell krijgt langstlopende vergunning ooit in Canada'

Shell heeft een licentie gekregen om veertig jaar lang vloeibaar gas te produceren aan de west Canadese kust, dat schrijft Het Financieele Dagblad.

Volgens de Canadese autoriteiten is het de langstlopende vergunning ooit die in Canada is vergeven, het is daarnaast ook de eerste vergunning voor een lng-project (vloeibaar gemaakt aardgas).

Het gaat om een joint venture dat onder leiding staat van Shell. Vorig jaar april maakte Shell bekend BG Group over te gaan nemen en hoopt nu binnen enkele weken de overname af te ronden.

LNG Canada

Het project, LNG Canada, start op een stuk grond van 400 hectare. Eerst worden er twee productie-eenheden gebouwd die elk jaar 6,5 miljoen ton vloeibaar kunnen produceren. Ook wordt er een haven aangelegd. Met het project zou zo’n 40 miljard dollar gemoeid zijn.

Shell heeft een belang van 50% in het project en heeft daardoor de leiding. De andere partners zijn het Chinese Petrochina (20%), Korea Gas (15%) en Mitsubishi (15%).

Snellere groei

Shell wil met BG Group een snellere groei opleveren in de mondiale lng-markt en in de winning van olie en gas in diepwatervelden.

Shell hoopt met BG op een productiegroei van 20 procent. De productie van Shell lag vorig jaar met 3,08 miljoen vaten per dag op het laagste niveau in zeventien jaar. 

 

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie