Nout Wellink vindt zorgen over Chinese beurs overdreven

Oud-president van De Nederlandsche Bank Nout Wellink vindt de huidige zorgen over de situatie op de Chinese aandelenmarkten een beetje overdreven.

Dit zegt Wellink tegenover de NOS. De voormalig centraal bankier is nu toezichthouder bij de Bank of China, één van de grotere Chinese banken.

De AEX maakte afgelopen week de slechtste eerste beursweek van een jaar ooit door. Sinds 1983, toen de Amsterdamse beurs werd opgericht, was er nog nooit een verlies van 7 procent in de eerste week.

Wellink zegt dat er eigenlijk niet veel gebeurde en dat de paniek die ontstond op Europese en Amerikaanse beurzen de eigen onrust weerspiegelt.

Een mogelijk vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie, de onrust in het Midden-Oosten en het Amerikaanse financiële beleid zouden worden geprojecteerd op de Chinese beurs, volgens de bankier.

"Een mogelijke Brexit maakt beleggers onzeker, net als de economische cijfers uit Duitsland. Zorgen over de Chinese economie gaan gepaard met een sluimerende onrust over wat er in de wereld gebeurt."

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie