Chinese beurs vroegtijdig beëindigd door harde koersval

De beurs in China is donderdag al na korte tijd beëindigd omdat de koersen te hard daalden.   

Binnen vijftien minuten daalden de koersen met 5 procent, genoeg om de beurs tijdelijk stil te leggen. Kort nadat de beurs weer werd hervat daalden de koersen naar 7,3 procent, daarna werd de handelsbeurs beëindigd voor de rest van de dag.

De daling gebeurde na een devaluatie van de Chinese munt. De koers van de yuan ten opzichte van de Amerikaanse dollar werd met 0,5 procent verlaagd.

Het is de tweede keer in één week dat de Chinese handelsbeurs vroegtijdig sluit. Ook op maandag 4 januari sloot de beurs doordat de CSI 300-index 7 procent in het rood stond.

Sinds maandag wordt de aandelenhandel in China een kwartier gestaakt als de CSI 300 5 procent verliest. Bij een min van 7 procent wordt de handel voor de rest van de dag beëindigd. De CSI 300 bestaat uit de driehonderd belangrijkste bedrijven die zijn genoteerd aan de beurzen in Shanghai en Shenzhen.

Ook de andere graadmeters in het Verre Oosten stonden diep in het rood. De Hang Seng in Hongkong noteerde in de middaghandel een min van 2,7 procent. In Tokio eindigde de Nikkei-index 2,3 procent lager op 17.767,34 punten. De Kospi in Seoul zakte 1,1 procent.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie