Bewogen jaar voor Chinese aandelenbeurs

De aandelenbeurs in Shanghai koerste donderdag af op een jaarwinst van zo'n 10 procent. De Chinese aandelenbeurs kende een bewogen jaar met hoge pieken en diepe dalen. 

Mede door maatregelen van de Chinese overheid om de economie te stimuleren, werd een zomerse dip die circa 5 biljoen dollar aan beurswaarde deed verdampen, overwonnen.

Donderdag noteerde de Shanghai Composite-index in de middaghandel 0,3 procent in de min op 3565 punten. Het jaar werd begonnen op een stand van 3235 punten. Medio juni werd het hoogtepunt bereikt op 5166 punten. Het dieptepunt kwam in augustus, toen stond er een puntentotaal van 2840 op de borden.

Hang Seng 

In Hongkong sloot de Hang Seng na een verkorte handelssessie met een winst van 0,2 procent. De beurs verloor het afgelopen jaar 19 procent. De All Ordinaries in Sydney sloot een eveneens verkorte sessie af met een min van 0,4 procent.

De laatste dag van het jaar werd er in Tokio niet gehandeld, daar sloot de Nikkei 2015 9 procent hoger af dan het begon waarmee de vierde jaarwinst op rij werd gerealiseerd. Beleggers in de Japanse hoofdstad hervatten de handel maandag weer. In Seoul was de beurs eveneens dicht.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie