Nikkei sluit 2015 af met winst

De aandelenbeurs in Tokio ging woensdag met winst het jaar uit. Beleggers trokken zich op aan de hogere slotstanden op Wall Street. 

Een terugval van de olieprijzen hield de winst echter beperkt. De Nikkei eindigde uiteindelijk 0,3 procent hoger op 19.033,71 punten. De Japanse hoofdindex steeg in 2015 met iets meer dan 9 procent en boekte daarmee voor het vierde jaar op rij winst.

Fujifilm Holdings klom 2,6 procent. Volgens de krant Yomiuri zal het Japanse elektronicabedrijf Toshiba waarschijnlijk zijn activiteiten op het gebied van medische apparatuur verkopen aan Fujifilm. Toshiba, dat eerder dit jaar werd getroffen door een boekhoudschandaal, steeg 5,8 procent.

Elders in het Verre Oosten lieten de beurzen een gemengd beeld zien. De All Ordinaries in Sydney kreeg er 1 procent bij en sloot op het hoogste niveau in twee maanden. De Kospi in Seoul daalde 0,3 procent en de Hang Seng-index in Hongkong verloor 0,4 procent. De Shanghai Composite in China noteerde tussentijds 0,1 procent in de min.

Lees meer over:
Tip de redactie