Beursgang moederbedrijf Miss Etam goedgekeurd

Aandeelhouders van Dico International hebben dinsdag unaniem ingestemd met de beursgang van R&S Retail Group, het moederbedrijf van modeketen Miss Etam.

Het bedrijf wordt ondergebracht in de lege beurshuls die Dico al geruime tijd is. Dit maakten Dico en investeerder Value 8 gezamenlijk bekend.

Tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering werd ingestemd met de voor de beursgang benodigde statutenwijziging, de benoeming van een nieuwe bestuurder en een nieuwe commissaris, het bezoldigingsbeleid en het voorgenomen ontslag van het huidige bestuur.

R&S streeft naar een omzetniveau van 120 miljoen euro in 2017 met een ebitda van 5 procent. Het bedrijf wil de komende jaren verdere overnames doen. De beursgang biedt het bedrijf de kant om geld aan te trekken om die groei te financieren.

Het uitgangspunt is dat elke aankoop bijdraagt aan waardecreatie en de ontwikkeling van het bedrijfsresultaat. Voor de middellange termijn (twee tot vier jaar) wordt gemikt op een verdubbeling van de omzet met een ebitda-marge van minstens 5 procent.

Tip de redactie