Het Nederlandse uitzendbedrijf USG People heeft een overnamebod ontvangen van zijn Japanse branchegenoot Recruit. 

Die biedt in totaal 1,6 miljard euro op het moederbedrijf van uitzenders Start People en Unique.

Recruit biedt 17,50 per aandeel USG, en stelt aandeelhouders daarmee een premie van 31 procent op de slotkoers van maandag in het vooruitzicht.

Het bod wordt ondersteund door het bestuur en de commissarissen van USG, terwijl oprichter en grootaandeelhouder Alex Mulder zijn belang van 19,8 procent al heeft toegezegd.

USG en Recruit verwachten de transactie in het tweede kwartaal af te kunnen ronden.

Europese markt 

Volgens USG-topman Rob Zandbergen vullen beide bedrijven elkaar goed aan, omdat ze in verschillende markten actief zijn. De overname geeft het Japanse bedrijf toegang tot de Europese markt, waar USG actief is in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk.

Recruit is naast Japan ook aanwezig in de Verenigde Staten, Australië en het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf heeft de ambitie om in 2020 de ''meest vooraanstaande uitzendgroep ter wereld'' te zijn.

Personeel 

De overname heeft volgens de bedrijven nauwelijks gevolgen voor het personeel van USG, waarvan alle activiteiten ongewijzigd worden voortgezet. De huidige bestuurders van het bedrijf houden daarbij de leiding.

USG People boekte in 2014 een omzet van 2,4 miljard euro en een bedrijfsresultaat (ebitda) van 101,5 miljoen euro. Het bedrijf had vorig jaar circa 58.000 werknemers in dienst.