AEX verliest, Macintosh in uitverkoop

De AEX-index in Amsterdam is maandag met verlies de handel uitgegaan. Ook elders in Europa werd de eerste sessie van de verkorte handelsweek voor kerst met minnen afgesloten.

In Amsterdam kelderde de beurswaarde van Macintosh, nadat het winkelbedrijf zichzelf in de etalage had gezet.

De AEX-index op Beursplein 5 sloot met een verlies van 1,3 procent op 428,48 punten. Pas in het laatste handelsuur dook de graadmeter in het rood. De MidKap zakte 1 procent naar 664,37 punten. De beurzen in Parijs, Londen en Frankfurt kenden een soortgelijk scenario als dat van de AEX en sloten tot 1,3 procent lager.

De hoofdindex in Madrid zakte 3,6 procent. Beleggers vrezen een moeizame coalitievorming, omdat de conservatieve Volkspartij van de Spaanse premier Mariano Rajoy bij de verkiezingen van zondag geen absolute meerderheid wist te behalen.

Macintosh raakte ruim 67 procent aan beurswaarde kwijt, waardoor slechts 13 cent per aandeel overbleef. Het moederbedrijf van ketens als Scapino, Dolcis, Invito en Manfield wordt de komende tijd zo goed als zeker ontmanteld. Door de hoge schuldenlast en de slechte marktomstandigheden mogen aandeelhouders echter nauwelijks rekenen op een opbrengst.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie