Topman Jet Airways naar Alitalia

Topman Cramer Ball van de Indiase luchtvaartmaatschappij Jet Airways stapt over naar de Italiaanse branchegenoot Alitalia.

Hij treedt daar in maart aan als hoogste baas, meldde het bedrijf donderdag.

De 48-jarige Ball is de definitieve opvolger van Silvano Cassano, die in september opstapte. Sinds zijn vertrek had voorzitter Luca di Montezemolo de dagelijkse leiding bij Alitalia.

De nieuwe topman leerde het vak bij het Arabische Etihad Airways, dat fikse kapitaalbelangen heeft in zowel Jet Airways als Alitalia.

Air France-KLM werkt met alle drie partijen samen. Jet Airways kondigde deze week aan de banden verder aan te halen, onder meer door op Schiphol te gaan vliegen. Alitalia daarentegen liet afgelopen jaar weten af te willen van zijn jarenlange partnerschap met de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep.

Alitalia is bezig met een stevige herstructurering. Doel is uiterlijk in 2017 een einde te hebben gemaakt aan een jarenlange opeenstapeling van verliezen. Die taak is bij Ball in goede handen, aldus Di Montezemolo. Ook bij Jet Airways is het de Australiër gelukt de resultaten te verbeteren, zij het met hulp van lagere brandstofprijzen.

Lees meer over:
Tip de redactie