Loonsverhoging en nieuw sociaal plan voor personeel ABN Amro

Medewerkers van ABN Amro krijgen per 1 januari 2017 een loonsverhoging van 1,5 procent. De bank heeft met de vakbonden een onderhandelingsresultaat bereikt over een nieuwe tweejarige cao en een nieuw sociaal plan.

''Het is belangrijk dat na een jarenlange nullijn er nu eindelijk weer een loonsverhoging in het verschiet ligt'', zegt onderhandelaar Sandra Hendriks van vakbond CNV. De nieuwe cao gaat volgende maand al in.

Bij het vernieuwen van het sociaal plan zijn volgens Hendriks voor de komende vier jaar afspraken gemaakt om de gevolgen van mogelijke reorganisaties in de toekomst op te kunnen vangen.

De bank heeft toegezegd om extra te investeren in het inzetbaar maken en houden van de medewerkers. In ruil daarvoor is de ontslagvergoeding iets omlaag gebracht, aldus Hendriks.

''We hebben met elkaar lastige discussies gevoerd en moeilijke beslissingen moeten nemen'', verklaart Hilde Garssen, directeur personeelszaken bij ABN Amro in een toelichting. De bonden leggen het akkoord nog ter stemming voor aan hun leden.

De nieuwe cao geldt voor alle 18.000 medewerkers van ABN AMRO die onder een Nederlands contract zijn aangesteld. Dat is ruwweg vier vijfde van het voltallige personeel van de bank.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie