Roodmicrotec verwacht meer omzet uit automotive-order

De vorige maand aangekondigde automotive-order voor Roodmicrotec zal meer omzet opleveren dan eerder gedacht.

Dat maakt Roodmicrotec donderdag bekend.

Over de gehele looptijd van tien jaar wordt nu een omzet verwacht van 20 miljoen euro, terwijl eerder op 10 miljoen euro werd gerekend.

Volgens de toeleverancier aan de chipindustrie zijn de voorwaarden van de order nu definitief overeengekomen en is na een nadere interne analyse op basis van de huidige marktontwikkelingen tot het nieuwe bedrag gekomen. Roodmicrotec gaf niet aan om welke automotive-partij het gaat.

De onderneming meldt verder dat er duidelijke verbetering is opgetreden in de gezondheid van bestuursvoorzitter Philip Nijenhuis. Eind oktober maakte Roodmicrotec bekend dat hij door ziekte was geveld, zonder verdere details naar buiten te brengen. Zijn taken worden tijdelijk vervuld door een speciaal uitvoerend comité.

Daarnaast kondigde Roodmicrotec aan dat het van plan is Tom van Wijngaarden te benoemen tot commissaris. Van Wijngaarden is 'corporate partner' bij het Nederlandse advocatenkantoor Eversheds en is tevens lid van de Raad voor de Jaarverslaggeving. Roodmicrotec zal naar verwachting begin januari een oproep doen voor een buitengewone aandeelhoudersvergadering om de benoeming te effectueren.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie