ICT Automatisering heeft een intentieverklaring getekend voor de overname van het Nederlandse healthcare softwarebedrijf Bureau Medische Automatisering (BMA).

Dat maakt de automatiseerder donderdag bekend, zonder daarbij een overnamesom te vermelden. De betaling zal in contanten en in aandelen plaatsvinden.

ICT wil in januari 51 procent van de onderneming overnemen. De overige 49 procent volgt in de komende drie jaar. Het bedrijf zal ook na januari zelfstandig blijven opereren.

BMA ontwikkelt onder meer software ten behoeve van het monitoren en het digitaal archiveren van gegevens op kraamafdelingen van ziekenhuizen.

Distributeur

Naast de verkoop en uitvoering van softwareproducten is BMA ook een exclusieve distributeur van bepaalde verloskundige hardwareproducten. Het bedrijf is met een aandeel van 80 procent marktleider in de Benelux. Daarnaast is de onderneming ook actief in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Zwitserland.

In de afgelopen jaren realiseerde BMA een winstgevende omzet van meer dan 5 miljoen euro per jaar. Bij het bedrijf werken circa veertig hoogopgeleide professionals.