ING verlaagt advies Arcadis vanwege affaire Brazilië

ING heeft het advies voor het aandeel Arcadis verlaagd van buy naar hold. Het koersdoel is daarbij ook neerwaarts bijgesteld, van 28 euro naar 21 euro per aandeel.

Volgens de marktvorsers is de afwaardering te wijten aan een onderzoek van de Braziliaanse autoriteiten naar mogelijke malversaties van een aantal bedrijven die betrokken zijn bij het waterproject São Francisco.

Arcadis liet eerder weten dat het onderzoek zich specifiek richt op bouwbedrijven die betrokken zijn bij het project. De bouwers hebben volgens lokale media 200 miljoen Braziliaanse real (ruim 47 miljoen euro) verdonkermaand bij de uitvoer van een deel van de klus. ''Wij zijn geen bouwbedrijf'', benadrukte een zegsman van de onderneming.

ING merkt daarbij op dat er ''niks is bewezen en mogelijk ook nooit bewezen gaat worden''. Er is volgens de bank echter genoeg bewijs dat een zaak als deze voor maanden aan onzekerheid veroorzaakt. Fundamenteel vinden de kenners Arcadis ondergewaardeerd, maar door de huidige onvoorspelbaarheid is ''het risico te hoog''.

Arcadis sloot woensdag op 19,43 euro.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie