Opnieuw stevig verlies voor Nikkei

De aandelenbeurs in Tokio is dinsdag voor de tweede dag op rij met een stevig verlies gesloten. De schommelende olieprijzen en de aanstaande renteverhoging in de Verenigde Staten bleven zorgen voor terughoudendheid onder beleggers. 

De Nikkei, die hoger begon, eindigde 1,7 procent in de min op 18.565,90 punten. Maandag verloor de Japanse hoofdindex al 1,8 procent.

Japanse toeleveranciers van het Amerikaanse technologieconcern Apple stonden onder druk nadat analisten van Morgan Stanley een daling van de iPhone-verkopen in 2016 hadden voorspeld.

TDK zakte 3,9 procent en Murata Manufacturing daalde 2,5 procent.Toshiba leverde 0,1 procent in. Volgens zakenkrant Nikkei overweegt het Japanse elektronicaconcern zo'n 7000 banen te schrappen.

De andere beursgraadmeters in het Verre Oosten lieten een gemengd beeld zien. In Sydney sloot de All Ordinaries 0,4 procent lager, terwijl de Kospi in Seoul 0,3 procent won.

De Hang Seng-index in Hongkong steeg 0,1 procent en de Chinese Shanghai Composite noteerde tussentijds 0,3 procent in de min.

Tip de redactie