Nikkei sluit met flink verlies

De effectenbeurs in Tokio is maandag met een flink verlies aan de nieuwe handelsweek begonnen. 

De aanhoudende daling van de olieprijzen en de naderende renteverhoging in de Verenigde Staten zorgden voor voorzichtigheid onder beleggers. De Nikkei sloot 1,8 procent lager op 18.883,42 punten.

De Japanse oliebedrijven Inpex en Japan Petroleum verloren respectievelijk 2,9 en 1,8 procent. In Hongkong kelderde Fosun International bijna 10 procent.

Guo Guangchang, de topman van Fosun International die volgens eerdere mediaberichten zoek was, assisteerde de politie bij een onderzoek naar fraude. Volgens bronnen richt dat onderzoek zich op een voormalig locoburgemeester van Shanghai.

Elders in het Verre Oosten lieten de beurzen ook overwegend verliezen zien. In Sydney eindigde de All Ordinaries 2 procent lager. De Kospi in Seoul daalde 1,1 procent en de Hang Seng-index in Hongkong zakte 1 procent.

De Chinese Shanghai Composite noteerde tussentijds 1 procent hoger, nadat afgelopen weekeinde was gebleken dat de industriële productie in China afgelopen maand hoger is uitgevallen dan verwacht. Ook de detailhandelsverkopen trokken aan.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie