De effectenbeurs in Amsterdam stond woensdagmiddag in het rood.

Ook op de andere Europese beurzen waren verliezen te zien.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de middaghandel 0,5 procent lager op 439,40 punten. De Midkap steeg een fractie naar 678,47 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt verloren tot 1,1 procent. Londen stond licht lager.

In de AEX stond kabelbedrijf Altice onderaan met een verlies van 7 procent. KPN behoorde tot de stijgers in de AEX met een winst van 0,7 procent. Zakenkrant The Wall Street Journal meldde dat het Franse telecomconcern Orange mogelijk interesse heeft in een overname van KPN. Orange zou met overnames willen voorkomen dat het zelf een overnameprooi wordt.

Dow Chemical

De chemiebedrijven stonden in de belangstelling door berichten dat het Amerikaanse chemieconcern Dow Chemical en branchegenoot Dupont willen fuseren.

Dow Chemical en Dupont zullen samen het op één na grootste chemieconcern vormen na het Duitse BASF, dat 1,2 procent daalde in Frankfurt. In de AEX won speciaalchemiebedrijf DSM 2,7 procent en was daarmee de sterkste stijger.

Anglo American

Anglo American zakte in Londen 1,8 procent na een adviesverlaging door Jefferies. Het mijnbouwconcern raakte dinsdag al 12 procent aan beurswaarde kwijt na het schrappen van het dividend. Het aandeel is dit jaar al bijna 75 procent in waarde gedaald.

De euro was 1,0961 dollar waard, tegen 1,0880 dollar bij het Europese slot op dinsdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 1,7 procent tot 38,13 dollar. Brentolie werd 1,3 procent duurder op 40,78 dollar per vat.