Vezelfabrikant TenCate heeft dit voorjaar ook geweigerd overnamegesprekken te voeren met private-equityhuis Waterland. 

Dat meldt Het Financieele Dagblad woensdag op basis van ingewijden.

Eerder stelde de krant al dat investeringsmaatschappij HAL in mei de deur in het gezicht kreeg. Die wilde naar verluidt slechts een aanmerkelijk belang nemen in het bedrijf, Waterland zou heel TenCate over willen nemen.

Waterland zou via een brief de voorzitters van de raad van bestuur en raad van commissarissen hebben benaderd. Het kreeg echter een ''summiere afwijzing'', volgens TenCate was het niet opportuun om het gesprek aan te gaan.

Destijds voerde TenCate onderhandelingen over een overname door een consortium van drie private-equitypartijen aangevoerd door Gilde Buy Out Partners. Veel beleggers vinden de deal die daar uitkwam, van 24,60 euro per aandeel, echter te mager.

Niet concreet

TenCate stelt woensdag in een reactie dat alleen Gilde Buy Out Partners een concreet bod heeft uitgebracht. Het bedrijf bevestigt dat het in april een brief heeft ontvangen van Waterland, maar stelt dat ook in dit geval geen sprake was van een concreet voorstel.

De investeerder zou hebben gevraagd om een ''kennismakingsgesprek'', maar daarvoor gaf de brief volgens bestuur en commissarissen van TenCate onvoldoende aanleiding.