Telecomconcern Orange heeft de telecomtak en mediatak van Bouygues op de radar. Het bedrijf zou de onderhandelingen met Bouygues geopend hebben, zo meldden ingewijden maandag. 

Volgens de bronnen is de overname van Bouygues Telecom een van de opties die Orange onderzoekt.

Een officieel bod is nog niet uitgebracht. Onder meer zouden de bedrijven praten over hoe om te gaan met eventuele mededingingsbezwaren. Orange is marktleider op het gebied van telecom in Frankrijk. Bouygues is de nummer drie.

Eerder wees Bouygues een bod van Altice-dochter Numericable-SFR op Bouygues Telecom nog af. Daarbij zou Altice naar verluidt 10 miljard euro hebben overgehad voor het onderdeel.

Ontkenning

Bouygues ontkende dinsdag met Orange te onderhandelen over de verkoop van de telecomtak. Het telecombedrijf liet optekenen niet in te willen gaan op geruchten die de markt het afgelopen jaar ''kunstmatig'' hebben beïnvloed.

''Bouygues heeft geen plannen om te stoppen met zijn telecom- en tv-activiteiten, maar wil juist voor de lange termijn actief blijven in deze markten'', aldus het concern. Orange is naar eigen zeggen van alle Franse telecombedrijven ''het minst genoodzaakt tot consolidatie''.