Beleggers hebben begin november tienduizenden euro's te veel betaald voor een oude obligatie van SNS Reaal. 

Dat stelt de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) in een brief aan de onlangs aan het Chinese Anbang verkochte verzekeringstak van het bedrijf, Vivat.

De gedupeerde beleggers kochten begin november een eeuwigdurende obligatie die ooit door de verzekeringstak van SNS Reaal werd uitgegeven, in de veronderstelling dat zij daardoor recht kregen op de uitbetaling van nog uitstaande renteverplichtingen. De obligatie handelde op dat moment echter al 'ex-coupon', waardoor nieuwe kopers geen aanspraak meer konden maken op de rentebetaling.

VEB

Volgens de VEB is door Vivat niet duidelijk aangegeven dat de obligatie op 4 november ex-coupon ging. De belangenbehartiger van beleggers wijst er daarbij op dat de handel in de obligatie door beursbedrijf Euronext op 6 november, de dag dat de uitstaande rente werd uitbetaald, is stilgelegd.

Door de onduidelijkheid lag de koers van de obligatie volgens de VEB drie dagen lang zo'n 30.000 euro te hoog. Diverse beleggers hebben bij de VEB gemeld dat zij hierdoor schade hebben geleden. De belangenbehartiger wil nu van de verzekeraar weten waar het mis is gegaan.