De effectenbeurs in Tokio is woensdag met klein verlies geëindigd. Beleggers namen wat winst na de koersstijging van een dag eerder en keken uit naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) op donderdag. 

De Nikkei sloot 0,4 procent lager op 19.938,13 punten. Dinsdag eindigde de Japanse hoofdindex voor het eerst in drie maanden boven de 20.000 punten.

Bij de bedrijven stond Sharp (plus 3,2 procent) in de belangstelling. Volgens de krant Yomiuri overweegt het Japanse overheidsfonds Innovation Network Corporation of Japan (INCJ) een meerderheidsbelang te nemen in het geplaagde elektronicabedrijf.

Yahoo Japan won 2,5 procent, nadat zakenkrant The Wall Street had gemeld dat het Amerikaanse moederbedrijf Yahoo de verkoop van een aantal kernactiviteiten onderzoekt.

Elders in het Verre Oosten lieten de beurzen een gemengd beeld zien. De All Ordinaries in Sydney eindigde 0,2 procent in de min, ondanks een sterker dan verwachte groei van de Autralische economie in het derde kwartaal. De Kospi in Seoul daalde 0,7 procent. De Hang Seng-index in Hongkong won 0,5 procent en de Shanghai Composite klom 1 procent.