Heineken heeft de reorganisatie van zijn samenwerkingen in Zuid-Afrika en Namibië afgerond. Dat maakte de bierbrouwer dinsdag bekend.

Eind juli maakte Heineken bekend om belangen in joint ventures over te nemen van het Britse drankenconcern Diageo. De multinational heeft daarvoor omgerekend 138 miljoen euro neergelegd.

In Zuid-Afrika krijgt Heineken door de stap naar eigen zeggen meer commerciële controle over zijn belangrijkste merken. Het bezit nu 75 procent in DHN en een belang van 75 procent in Sedibeng. De overige 25 procent van de stukken blijft in handen van Namibia Breweries Limited (NBL).

In Namibië heeft Heineken nu indirect een belang van 29,9 procent van de stukken in NBL.

Gestroomlijnd

Heineken heeft met de afronding van de reorganisatie in Zuid-Afrika en Namibië zijn activiteiten verder gestroomlijnd, onder meer op het gebied van management, dat schrijft KBC dinsdag in een rapport. De bank benadrukt dat de ingreep in Afrika marginaal van invloed is op de resultaten van de multinational.

KBC waardeert de kansen die Heineken grijpt om te groeien in opkomende markten. Daarbij zijn er volgens de bank nog altijd stappen te maken in het verbeteren van de marges en in efficiëntie.

KBC handhaaft zijn advies 'accumulate' met een koersdoel van 90 euro. Het aandeel Heineken noteerde omstreeks 9.20 uur 0,3 procent hoger op 84,43 euro