De Duitse chipfabrikant Infineon Technologies is in het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar op een hogere winst uitgekomen, geholpen door een gestegen winstmarge.

Dat blijkt uit cijfers die Infineon donderdag naar buiten bracht.

In het eind september afgesloten kwartaal bedroeg de nettowinst 325 miljoen euro, tegen 109 miljoen euro in het voorgaande kwartaal. De omzet klom met 1 procent tot 1,6 miljard euro. De marge verbeterde naar 17,9 procent, van 15,4 procent in het derde kwartaal.

Dat was onder meer te danken aan een hogere winstgevendheid bij de overgenomen Amerikaanse branchegenoot International Rectifier. Infineon profiteerde verder van een belastingbate van 131 miljoen euro.

Infineon verwacht in het nieuwe boekjaar de omzet met circa 13 procent te laten groeien, met een marge van 2 procentpunt naar boven en beneden. De winstmarge zou rond de 16 procent moeten uitkomen.

Voor het eerste kwartaal van het nieuwe jaar wordt echter een omzetdaling met 6 procent verwacht, met een plus of min van 2 procentpunt. Dat heeft volgens Infineon te maken met seizoenseffecten.