De beurzen in New York zijn dinsdag zonder grote koersuitslagen de handel uitgegaan. 

Bij opening gingen de graadmeters nog omlaag door zorgen over de ontwikkelingen in Syrië, nadat een Turkse F-16 een Russisch gevechtsvliegtuig uit de lucht schoot. Later trokken de koersen aan geholpen door de energiesector. Beleggers op Wall Street verwerkten verder nieuwe cijfers over de groei van de Amerikaanse economie.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,1 procent hoger op 17.812,19 punten. De S&P 500-index klom 0,1 procent tot 2089,14 punten en de technologiebeurs Nasdaq steeg een fractie tot 5102,81 punten.

De Amerikaanse economie is in het derde kwartaal sterker gegroeid dan eerder werd aangenomen, zo bleek uit nieuwe ramingen van de Amerikaanse overheid. In de afgelopen periode groeide 's werelds grootste economie met 2,1 procent, gelijk aan de verwachting van economen. Eerder werd een vooruitgang van 1,5 procent gerapporteerd.

Verder liet onderzoeksbureau Conference Board weten dat het Amerikaanse consumentenvertrouwen deze maand is gedaald naar het laagste niveau sinds september vorig jaar. Economen hadden juist op een stijging gerekend. Daarnaast werd gemeld dat de huizenprijzen in twintig grote Amerikaanse steden in september sterker zijn gestegen dan was verwacht.

Tiffany

Juweliersketen Tiffany en voedselproducent Campbell Soup konden op aandacht rekenen. Tiffany schroefde zijn winstverwachting voor het hele jaar naar beneden bij vanwege de dure dollar. Tiffany denkt nu dat de winst per aandeel dit jaar met 5 tot 10 procent terugloopt. Eerder rekende het bedrijf nog op een daling van maximaal 5 procent. Het aandeel won desondanks 3,6 procent.

Campbell, dat met cijfers over het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar naar buiten kwam, was juist positiever over de winstverwachting voor het hele boekjaar. Wel denkt het concern dat de omzet iets lager zal uitvallen. Campbell ging meer dan 3 procent vooruit.

Skyworks Solutions

Skyworks Solutions heeft zijn bod op de dienstverlener aan de chipindustrie PMC-Sierra ingetrokken. Daardoor trekt rivaal Microsemi aan het langste eind, die neemt PMC-Sierra nu over voor 2,5 miljard dollar. Skyworks steeg 2,6 procent, maar Microsemi verloor 6,5 procent. PMC-Sierra leverde 2,2 procent in.

De euro was 1,0647 dollar waard, tegen 1,0646 dollar bij het Europese slot. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 2,7 procent tot 42,87 dollar. Brent klom 2,8 procent tot 46,08 dollar.